Tietosuojakäytäntö

Voimassa 08. lokakuuta 2022 alkaen.

Voit tutustua tietosuojakäytäntömme aiempiin versioihin tästä.

Kun käytät Flo-sovellusta, luotat meille yksityisiä henkilötietojasi. Luottamuksesi on meille kunnia-asia, ja siksi yhtiömme käytäntönä on varmistaa, että suojaamme yksilöiden tiedot ja tietosuojaoikeudet ja annamme läpinäkyvästi tietoja henkilötietoihin liittyvistä käytännöistämme. 

Tietosuojakäytäntömme tarkoituksena on kertoa, mitä tietoja keräämme, miten niitä käytetään ja jaetaan ja miten voit hallita tietojasi.

Seuraavassa on tietosuojakäytäntömme yhteenveto, joka antaa pikaisen yleiskuvauksen tietoihin liittyvistä käytännöistämme. Yhteenveto ei korvaa koko tietosuojakäytännön lukemista, sillä tietosuojakäytäntö antaa tärkeitä tietoja henkilötiedoistasi, tavoistamme käyttää niitä ja niihin liittyvistä oikeuksistasi. Toivomme, että luet tämän tietosuojakäytännön ja käyttöehtomme kokonaan. Tässä on kuitenkin avainseikkoja niiden sisällöstä:

Johdanto

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten Flo Health UK Limited (”Flo” tai viittaukset ”meihin”) kerää, tallentaa, käyttää, siirtää ja jakaa käyttäjiemme (viittaukset ”sinuun”) henkilötietoja Flo-mobiilisovelluksen, Flon kuukautis- ja ovulaatioseurannan (”sovellus”)* ja flo.health-verkkosivuston yhteydessä, mukaan lukien siihen liittyvät tuotteet ja palvelut (”verkkosivusto”) (kaikki yhdessä ”palvelut”). Flo Health UK Limited toimii tietojen rekisterinpitäjänä. 

*Huomaa, että sovellus voi näkyä eri nimellä sijainnistasi riippuen. Kattava luettelo nimistä on täällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin ja saatamme muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä ajoittain. Jos teemme sisältöön olennaisia muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle sähköpostitse (rekisteröinnin yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen), sovelluksen kautta tai esittämällä sinulle uuden version tästä tietosuojakäytännöstä. Mikäli sovellettava laki sen sallii, sovelluksen käytön jatkaminen tietosuojakäytännön päivitetyn version voimaantulon jälkeen katsotaan osoitukseksi siitä, että hyväksyt muutetun tietosuojakäytännön. Joissakin tapauksissa sinulle tarjotaan erikseen vaihtoehtoa hyväksyä tietosuojakäytännön muutokset. Jos et hyväksy tietosuojakäytännön ehtoja, älä käytä palveluja. 

Katso tietosuojakäytäntöjemme uusimmat päivitykset verkkosivustollamme ja sovelluksessa julkaistusta tietosuojakäytännöstä.

Keräämme henkilötietojasi useilla eri tavoilla. Joskus keräämme henkilötietoja automaattisesti palvelujen käyttösi yhteydessä ja toisinaan suoraan sinulta. Ajoittain voimme saada henkilötietojasi muista lähteistä ja kolmansilta osapuolilta.

Meille suoraan antamasi henkilötiedot

Yleiset tiedot. Kun rekisteröidyt palveluihin, voimme kerätä henkilötietojasi, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • syntymävuosi
  • salasana tai pääsykoodi
  • asuinpaikka ja siihen liittyvät sijaintitiedot, mukaan lukien aikavyöhyke ja kieli

Useissa tapauksissa voimme pystyä päättelemään sukupuolesi palvelujen käyttösi perusteella. 

Terveys ja hyvinvointi. Kun rekisteröidyt käyttämään palveluja, voit halutessasi antaa terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyviä henkilötietoja, kuten esimerkiksi seuraavat tiedot:

  • paino
  • ruumiinlämpö
  • kuukautiskierron päivämäärät
  • tieto raskaudestasi (jos valitset raskaustilan)
  • erilaiset kuukautiskiertoosi, raskauteesi ja terveyteesi liittyvät oireet
  • muita terveyttäsi (mukaan lukien seksuaalista toimintaa), fyysistä ja henkistä hyvinvointiasi sekä niihin liittyviä toimintoja, mukaan lukien henkilökohtaista elämääsi, koskevia tietoja.

Voit myös antaa meille luvan muodostaa yhteyden kolmansien osapuolten palveluihin, kuten Apple HealthKitiin ja Google Fitiin, jotta voimme tuoda sovellukseen terveyteesi ja toimintaasi liittyviä henkilötietoja. Tuotuihin tietoihin voivat sisältyä muun muassa liikunta, paino, kulutetut kalorit, sydämen syke, askelten määrä / kuljettu etäisyys ja muut terveyteesi liittyvät tiedot. Käsittelemme näitä tietoja tarjotaksemme alla kuvatut sovelluksen toiminnot.  Kun päätät sallia näiden tietojen tuonnin, sinuun sovelletaan Google Fitin ja Apple HealthKitin tietosuojakäytäntöjä. 

Automaattisesti keräämämme henkilötiedot

Kun avaat palvelut tai käytät niitä, voimme kerätä automaattisesti seuraavat tiedot:

Tiedot laitteesta:

  • laitemalli
  • tiedot käyttöjärjestelmästä ja sen versiosta
  • yksilölliset laitetunnisteet (esim. IDFA)
  • Käytössä olevat laitteen helppokäyttöominaisuudet (esim. näyttöominaisuudet, kuulo-ominaisuudet sekä fyysiset ja motoriset ominaisuudet)
  • mobiilioperaattorin ja verkon tiedot
  • laitteen tallennustiedot
  • laitejärjestelmän versio.

Sijaintitiedot:

  • IP-osoite
  • aikavyöhyke
  • tiedot mobiilipalveluntarjoajastasi.

Tiedot palvelujen käytöstäsi, muun muassa seuraavat tiedot:

  • käyttötiheys
  • palvelujen alueet ja ominaisuudet, jotka avaat, joissa käyt tai joita käytät
  • tiedot tiettyjen ominaisuuksien käyttämisestä.

Näiden ja muiden tietojen keräämistä varten voimme käyttää evästeitä ja muita seurantatekniikoita. Lue lisää Evästekäytännöstämme.

Tiedot ulkoisista lähteistä. Voimme saada henkilötietojasi myös kolmansilta osapuolilta. Voimme saada kolmansilta osapuolilta tietoja esimerkiksi nykyisten käyttäjätietojen parantamista tai täydentämistä varten, mukaan lukien kokemuksesi yksilöintiä ja räätälöintiä varten sekä tilasto- ja analyysitarkoituksiin jäljempänä kuvatulla tavalla.

Emme kerää emmekä käytä henkilötietojasi kertomatta siitä sinulle. Riippuen siitä, mitä palvelujen ominaisuuksia käytät, käsittelemme henkilötietojasi yhdellä tai useammalla seuraavista oikeusperusteista:

  • Suostumuksesi. Esimerkiksi, kun annat meille rekisteröintinäytössä luvan käsitellä henkilötietojasi.
  • Sopimusvelvoitteidemme täyttäminen sinua kohtaan tarjotaksemme palvelut sinulle
  • Oikeutettu etu. Voimme käsitellä henkilötietojasi liittyen etuihimme palvelujen tarjoamisesta sinulle, kaupallisten etujemme perusteella, mukaan lukien etumme palvelujen tietoturvan ja eheyden suojaamisesta, sekä laajempien yhteiskunnallisten hyötyjen perusteella.
  • Lakisääteinen velvollisuus. Saatamme olla velvoitettuja käsittelemään joitakin henkilötietojasi sovellettavien lakien ja asetusten perusteella.

Seuraavassa kuvataan henkilötietojesi käsittelytarkoitukset sekä käsittelyjen oikeusperusteet ja annetaan käsittelystä yleisiä esimerkkejä:

KäsittelytarkoitusKäsittelyn oikeusperusteEsimerkki
Sovelluksen nykyisten toimintojen tukeminen, mukaan lukien sovelluksen käytön yhteydessä näkemäsi sisällön ja materiaalien yksilöintiSuostumusTeemme kiertoasi koskevien tietojen avulla automaattisia päätöksiä ennustaaksemme tulevia kiertojasi tai ovulaatioita, analysoimme tietojasi tarjotaksemme sinulle uusia ominaisuuksia ja palveluja ja ehdotamme sinulle artikkeleita tai materiaaleja (esim. tarinat, terveysavustaja, salaiset keskustelut) luettavaksi.
Sinulle lähetettävien tuote- ja palvelutarjousten ja suositusten yksilöinti, mukaan lukien kolmansien osapuolten tuotteet ja tarjoukset (lukuun ottamatta Apple HealthKitin ja Google Fitin tietoja)SuostumusVoimme tarjota sinulle alennuksen Flo Premiumista.
Pyytämiesi tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen ja toimittaminen, transaktioiden käsitteleminen sekä niihin liittyvien tietojen lähettäminen sinulle, mukaan lukien vahvistukset ja muistutuksetSopimusVoimme lähettää sinulle laitetietoihisi perustuvan muistutuksen (esim. push-ilmoituksilla) kuukautisten tai oireiden kirjaamisesta, jotta voimme laatia tarkempia ennusteita. Voit poistaa tämän käytöstä milloin tahansa laitteesi asetuksissa tai sovelluksen suostumusten asetusnäkymässä.
Laskutus, tilinhallinta ja muut hallinnolliset tarkoitukset tarpeen mukaanSopimusVoimme tarvittaessa lähettää sinulle sähköpostin, joka sisältää laskun.
Kommentteihisi, kysymyksiisi ja pyyntöihisi vastaaminen ja asiakaspalveluOikeutettu etuVoimme käsitellä nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi vastataksemme tukipyyntöösi tai ottaaksemme sinuun yhteyttä tiedusteluusi tai kysymykseesi liittyen.
Teknisten ilmoitusten, päivitysten, tietoturvailmoitusten sekä tuki- ja hallinnollisten viestien lähettäminen sinulleOikeutettu etuSaatamme lähettää sinulle asiakastyytyväisyyskyselyn sisältävän sähköposti-ilmoituksen. Voit perua tällaisten kyselykutsujen vastaanottamisen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen support@flo.health
Tietojen integrointi verkkosivuston ja sovelluksen välillä uusien käyttäjien osaltaOikeutettu etuKun esimerkiksi rekisteröidyt palveluihin verkkosivustolla, käytämme kolmatta osapuolta, AppsFlyeria, tunnistaaksemme sinut olemassa olevaksi käyttäjäksi, jos käytät sovellusta.
Sovellukseemme liittyvien trendien, käytön ja toiminnan seuraaminen ja analysointiSuostumusVoimme analysoida selaustoimintaasi sovelluksessa ymmärtääksemme, mistä pidät ja et pidä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi tulevaisuudessa.
Flon myynninedistämistarkoitukset ainoastaan jaettaviksi hyväksymiesi tietojen osalta (lukuun ottamatta Apple HealthKitin ja Google Fitin tietoja)SuostumusSuostumuksellasi voimme julkaista arvostelusi tai kommenttisi verkkosivustollamme.

Tietojen käsittelyperiaatteet

Tietojen minimointi ja tarkoitusten rajoittaminen. Emme käsittele henkilötietoja tavalla, joka on ristiriidassa niiden tarkoitusten kanssa, joita varten tiedot on kerätty tai joihin olet myöhemmin antanut suostumuksen, emmekä kerää henkilötietoja, joita ei tarvita mainittuihin tarkoituksiin. Pyydämme sinulta erillisen suostumuksen kaikkiin uusiin käsittelytarkoituksiin. 

Ei henkilötietojen myyntiä. Emme myy emmekä vuokraa henkilötietojasi. Emme luovuta henkilötietojasi muutoin kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Voimme jakaa henkilötietojasi palveluntarjoajillemme ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Emme myöskään käytä HealthKitin ja GoogleFitin käytöstäsi saamiamme tietoja mainostamiseen tai vastaavan kaltaisiin palveluihin, emmekä myy niitä mainospalveluille, datanvälittäjille tai tietojen jälleenmyyjille.

Oletpa missä maassa tai millä alueella tahansa, olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle laajat tietosuojaoikeudet henkilötietoihisi liittyen.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Henkilötietojesi korjaaminen

Henkilötietojesi korjaaminen

Jos uskot, että henkilötietosi ovat virheellisiä, sinulla on oikeus ottaa meihin yhteyttä ja pyytää meitä korjaamaan tällaiset henkilötiedot.

Käsittelyn rajoittaminen

Käsittelyn rajoittaminen

Sinulla on oikeus pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan joissakin tilanteissa. Sinulla on esimerkiksi oikeus pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, jos kyseenalaistat henkilötietojesi paikkansapitävyyden ja tarvitsemme aikaa tietojen paikkansapitävyyden tarkistamiseen.

Henkilötietojesi tarkistaminen (myös siirrettävässä muodossa)

Henkilötietojesi tarkistaminen (myös siirrettävässä muodossa)

Sinulla on oikeus pyytää tiedot siitä, mitä henkilötietoja käsittelemme sinusta, ja oikeus saada nähtäväksi kaikki henkilötietosi ja myös kopio tiedoistasi jäsennellyssä ja siirrettävässä muodossa (.json). Jos käytössäsi on iOS ja Flo Premium, voit myös ladata sovelluksesta raportin, joka sisältää sovelluksesta kerättyjä henkilötietojasi.

Henkilötietojesi poistaminen

Henkilötietojesi poistaminen

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, kun peruutat suostumuksesi tietojen käsittelyyn, jos uskot, että tällainen käsittely ei ole lain mukaista. Huomaathan, että joidenkin henkilötietojen poistaminen voi vaikuttaa käyttökokemukseesi tiettyjen historiatietoihin perustuvien palvelujen ominaisuuksien osalta.

Oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

Oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

Joissakin tapauksissa voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, esimerkiksi jos käsittelemme niitä oikeutetun edun perusteella, ottamalla yhteyttä osoitteella support@flo.health.

Tietosuojaan liittyvien oikeuksiesi käyttäminen

Jos haluat käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä osoitteella support@flo.health

Käsittelemme pyyntösi 30 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Joissakin tapauksissa se voi kestää jopa 90 päivää, esimerkiksi kun poistamme varmuuskopiojärjestelmiin tallennetut henkilötietojesi täydellisesti. Ilmoitamme sinulle, jos tarvitsemme enemmän aikaa pyynnön käsittelemiseen, ja ilmoitamme viivästymisen syyt. 

Mitä muuta?

Huomioithan, että jos saamme epämääräisen pyynnön, voimme ottaa sinuun yhteyttä, jotta ymmärrämme pyynnön paremmin. Voimme myös kieltäytyä noudattamasta pyyntöä, joka on selkeästi perusteeton, sekä liiallisia (toistuvia) pyyntöjä. 

Joissakin tapauksissa saatamme myös edellyttää, että todistat henkilöllisyytesi. Yleensä varmistamme, että pyyntö tulee samasta sähköpostiosoitteesta, jonka annoit rekisteröityessäsi. Mikäli et ole rekisteröinyt tiliäsi, voimme pyytää sinua tekemään muita todennustoimenpiteitä voidaksemme varmistaa, että vastaamme oikeutetusti tehtyihin pyyntöihin. 

Sinulla voi olla sovellettavien lakien perusteella oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaisellesi mistä tahansa toimistamme (muun muassa tietosuojaan liittyvien oikeuksiesi osalta), jotka mielestäsi eivät ole sovellettavan lain mukaisia. Jos sinulla on huolenaiheita tietosuojakäytännöistämme, lähetä meille sähköpostia osoitteella privacy@flo.health.

Emme jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille muutoin kuin jäljempänä on määritetty.

Tietojen käsittely uusien Flo-käyttäjien löytämiseksi ja yhteydenpitoon kanssasi

Suostumuksellasi voimme jakaa joitakin muita kuin terveydellisiä henkilötietojasi AppsFlyerille markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksiin. AppsFlyer on mobiilimarkkinointialusta, joka käsittelee henkilötietojasi ohjeidemme mukaisesti. Hyödyntämällä AppsFlyeria ja sen integroituja kumppaneita markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksiin voimme tavoittaa sinut ja enemmän kaltaisiasi ihmisiä eri alustoilla ja levittää tietoa Flosta. Jos meidän on jaettava henkilötietojasi muille alustoille tätä tarkoitusta varten muutoin kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla, pyydämme siihen suostumuksesi.   

Seuraava kaavio havainnollistaa, miten toimimme AppsFlyerin ja sen integroitujen kumppanien kanssa markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksissa:

1. Tulet Flon käyttäjäksi, ja suostumuksellasi aloitamme seuraavien henkilötietojen jakamisen AppsFlyerille ja sen integroiduille kumppaneille markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksiin: 

a) tekniset tunnisteet: IP-osoite (joka voi sisältää myös yleisen sijaintitiedon), käyttäjätunniste, IDFA (mainostajatunniste), Android ID (Android-laitteilla), Google Advertiser ID -mainostajatunniste, käyttäjäkohtainen käyttäjätunnus tai vastaava yksilöivä tekninen tunniste

b) ikäryhmäsi

c) tilauksesi tila

d) tieto sovelluksen käynnistämisestä.

2. Flo lähettää henkilötietosi AppsFlyerille, joka analysoi ne ja toimittaa meille niistä koottuja raportteja ja tietoja, joiden avulla voimme optimoida myynninedistämiskampanjoitamme.

3. Samalla AppsFlyer lähettää henkilötietosi joillekin sen integroiduista kumppaneista (esim. Pinterest, Google Ads, Apple Search Ads, FB-markkinointiverkosto ja muut) löytääkseen sinut tai kaltaisiasi ihmisiä eri alustoilta, kuten sosiaalisen median sivustoilta. Nämä integroidut kumppanit analysoivat henkilötietosi ja näyttävät Flohon liittyviä merkityksellisiä tietoja ihmisille, jotka voivat olla niistä kiinnostuneita, tai muistuttavat sinua sovelluksesta, jos olet lopettanut sen käytön.

4. Viestimme sinulle ja uusille käyttäjille sekä tarjoamme sinulle lisätietoja Flosta, tarkkoja kierron ennusteita, tietoja kehon antamien viestien merkityksestä ja luotettavaa tietoa terveydestäsi.

Voit lukea lisää AppsFlyerista täältä ja sen integroiduista kumppaneista täältä.

5. Suostumuksen peruuttaminen. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen jakamisesta AppsFlyerille markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksiin tämän alakohdan mukaisesti muuttamalla laiteasetuksiasi iOS- tai Android-käyttöjärjestelmässä.

Huomaathan, että käytämme AppsFlyeria tietojen integrointiin verkkosivuston ja sovelluksen välillä uusien käyttäjien osalta. Et voi kieltää AppsFlyerin näissä tarkoituksissa tekemää henkilötietojesi käsittelyä. 

Tietojen käsittely sovelluksen toiminnan takaamiseksi 

Joissakin tilanteissa pyydämme muita yrityksiä käsittelemään henkilötietojasi puolestamme. Kutsumme näitä yrityksiä käsittelijöiksi. 

Käsittelijät ovat yrityksiä, jotka auttavat meitä ylläpitämään palveluja, tukevat viestintää kanssasi tai suorittavat muita sovellukseen liittyviä toimintoja. Ne voivat käsitellä puolestamme tiettyjä henkilötietoja sovelluksen toimintoihin liittyvien tavoitteiden saavuttamiseksi. Olemme täysin vastuussa käsittelijöidemme toimista tai laiminlyönneistä ja sitoudumme noudattamaan heidän kanssaan virallisia tietojenkäsittelysopimuksia sovellettavan lain edellyttämässä laajuudessa.

Tässä on luettelo tärkeimmistä käsittelijöistämme:

Menetelmä
Käsittelijä
Käsittelijän tietosuojakäytäntö
Kerätyt tiedot
Käyttötarkoitus
Infrastruktuuri ja turvallisuus
AWS (Amazon Web Services, Inc.) 
  • Kaikki Henkilötiedot
kaikkien Henkilötietojen tallennus Sovellusta käytettäessä
Infrastruktuuri ja turvallisuus
Cloudflare (Cloudflare, Inc.)
  • Kaikki Henkilötiedot 
Sovelluksen turvallisuus, sisällön toimitus
Infrastruktuuri ja turvallisuus
Auth0 (Auth0, Inc.)
  • Sähköpostiosoite
  • IP-osoite
  • Nimi
tunnistus- ja valtuutuspalvelut
Sähköpostiviestintä
SendGrid (SendGrid, Inc., USA)
  • Sähköpostiosoite 
  • Personoidut tekstit
uutiskirjeiden, kyselyjen ja ilmoitusten toimittaminen
Yhteydenpito sähköpostin ja Sovelluksen välityksellä
SurveyMonkey (SurveyMonkey Inc., USA)
  • IP-osoite
  • Käyttäjätunnus
  • Kyselyjen tulokset
erilaisten palveluihin liittyvien tutkimusten toimittaminen
Analyyttiset työkalut
Looker (Looker Data Sciences, Inc., USA)
  • Sovelluksen käyttötiedot
  • ymmärtääksemme, kuinka käytät Sovellusta ja tiettyjä ominaisuuksia, sekä mistä eniten pidät tai et pidä
  • tilastollisten raporttien tuottaminen
Analyyttiset työkalut
Amplitude (Amplitude, Inc.)
  • Sovelluksen käyttötiedot
  ymmärtääksemme, kuinka käytät Verkkopalveluita ja tiettyjä ominaisuuksia, sekä mistä eniten pidät tai et pidä parantaaksemme tuotekokemusta
Sisäiset toiminnot
Algolia (Algolia, Inc.)
  • IP-osoite ja käyttäjätunnus
  • Hakupyynnön sisältö
  • Ikä
  • Tavoite ja käyttötarkoitus
  • tarjotaksemme sinulle hakutoimintoja Sovelluksessa, mukaan lukien kaikille käyttäjille tarjotut hakuehdotukset
  • Jotkin Henkilötiedot ovat tarpeen haun tarkkuuden parantamiseksi
Asiakaspalvelu 
Zendesk (Zendesk Inc., USA)
  • Sähköpostiosoite
  • Sähköpostien sisältö
meille lähettämiesi sähköpostien käsittely ja lajittelu
Maksut 
Apple (Apple Inc.)
  • Maksu- ja pankkitiedot
  • Henkilökohtaiset tunnisteet
Sovelluksen tilaamiseen liittyvien maksujen kerääminen ja käsittely
Maksut 
Google (Google LLC, USA)
  • Maksu- ja pankkitiedot
  • Henkilökohtaiset tunnisteet
Sovelluksen tilaamiseen liittyvien maksujen kerääminen ja käsittely
Maksut 
Stripe (Stripe, Inc., USA)
  • Maksu- ja pankkitiedot
  • Henkilökohtaiset tunnisteet

kerätäksemme ja käsitelläksemme tiettyjen Verkkopalvelujen maksuja
Verkkosivusto, Verkkopalvelut
-
-
Kun käytät Verkkosivustoa ja Verkkopalveluita, jotkut kolmannet osapuolet voivat kerätä tietoja vierailustasi ja toiminnoistasi evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden (esim. erikoispikseleiden) avulla eri tarkoituksiin, kuten analytiikkaan tai suorituskyvyn parantamiseen. Voit lukea lisää evästeistä ja niiden estämisestä Evästekäytännöstämme.

Google reCAPTCHA -verkkosivustopalvelu

Käytämme verkkosivustomme maksusivuilla Googlen reCAPTCHA-palvelua. reCAPTCHA erottaa ihmisen antamat syötteet automaattisista konesyötteistä. Googlen reCAPTCHA-palvelu kerää tietoja (kuten IP-osoitteen, verkkosivulla vietetyn ajan tai vierailijan hiiren liikkeet) analyysia varten.  Google reCAPTCHA kertoo sitten Flolle, että olet ihminen etkä robotti. Lisätietoja Google reCAPTCHAsta ja Googlen tietosuojakäytännöstä saat seuraamalla korostettuja linkkejä.

Koostetut tiedot

Voimme koota tai anonymisoida henkilötietojasi tai poistaa niistä tunnistetiedot siten, että niitä ei voida kohtuudella käyttää tunnistamiseesi. Tällaiset tiedot eivät enää ole henkilötietoja. Voimme jakaa näitä tietoja kumppaneillemme tai tutkimuslaitoksille tai käyttää niitä tilastollisiin tarkoituksiin esimerkiksi jakamalla tai käyttämällä kerätyistä tiedoista koostettuja yleisiä ikäluokkiin liittyviä väestötietoja ja tietyistä toiminnoista tai oireista koostettuja tietoja, jotta voimme tunnistaa toimintamalleja käyttäjien keskuudessa artikkeleissa, blogikirjoituksissa ja tieteellisissä julkaisuissa. Näiden tietojen jakaminen edistää osaltaan naisten terveyttä koskevaa tieteellistä tutkimusta. Oikeusperusteemme tietojesi käsittelylle tässä tarkoituksessa on oikeutettu etu.

Lähettämäsi tiedot

Sovellus sisältää useita salaisten keskusteluiden kaltaisia yhteisöalueita, joiden välityksellä samoista asioista kiinnostuneet käyttäjät voivat jakaa tietoja ja tukea toisiaan. 

Kaikki online-yhteisöalueella tai online-keskusteluissa jakamasi tiedot (mukaan lukien henkilötiedot) ovat avoimia Flo-yhteisölle. Sinun tulee harkita tarkkaan, ennen kuin lähetät henkilötietoja millekään julkiselle alustalle. Kolmannet osapuolet voivat nähdä, kerätä tai paljastaa lähettämiäsi tietoja tai käyttää niitä muilla tavoin, joita emme voi hallita tai ennakoida esimerkiksi ottamalla sinuun yhteyden jossakin luvattomassa tarkoituksessa. Lisäksi henkilötietojesi jakaminen salaisissa keskusteluissa voi rikkoa Salaisten keskusteluiden käyttöehtoja. Jos lähetät vahingossa henkilötietoja yhteisöalueillemme ja haluat saada ne poistetuksi, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen support@flo.health.

Erityistilanteet

Voimme jakaa joitakin henkilötietojasi myös seuraavissa erityistilanteissa:

  • vastauksena kanteisiin, tuomioistuinmääräyksiin tai oikeudellisiin menettelyihin lain sallimassa laajuudessa ja rajoissa (mukaan lukien kansalliset turvallisuus- tai lainvalvontaviranomaisten vaatimukset) 
  • kun tietojen paljastaminen on tarpeen palvelujen turvallisuuden ja eheyden ylläpitämiseksi tai käyttäjien tai muiden henkilöiden turvallisuuden suojaamiseksi sovellettavien lakien mukaisesti; tällaisissa tapauksissa voimme myös poistaa joitakin henkilötietojasi (esim. nollaamalla salasanan luvattoman käytön estämiseksi) 
  • kun tietojen paljastamisen on määrännyt tehtäväksi tai hyväksynyt käyttäjä, joka on antanut kyseiset henkilötiedot 
  • jos yrityksessämme tapahtuu liiketoiminnan muutos, kuten fuusio, luovutus, yrityskauppa, selvitystilaan asettaminen tai omaisuuden myynti kokonaan tai osittain, tietosi ovat useimmiten osa siirrettävää omaisuutta.

Tilanteesta riippuen oikeusperusteemme edellä määritettyihin käsittelytoimiin on joko oikeutettu etu tai lakisääteinen velvoite.

Anonyymi tila

Anonyymissa tilassa voit luoda Flo-tilin ilman, että uuteen anonyymin tilan tiliisi yhdistetään sähköpostiosoitettasi, nimeäsi ja teknisiä tunnisteita. 

Jos sinulla on jo tili, uudelle anonyymin tilan tilillesi siirretään tiettyjä tietoja, kuten kiertotietosi, joista sinua ei voida tunnistaa.  Vanha tilisi, jolle olet kirjannut henkilökohtaiset tiedot aiemmista kierroistasi, on yhä olemassa, mutta näitä tietoja ei yhdistetä uuteen anonyymin tilan tiliisi. Voit pyytää vanhan tilisi poistamista milloin tahansa, jolloin toimimme tietosuojakäytäntömme kohdan ”Henkilötietojesi säilyttäminen” mukaisesti. Kun vanha tilisi on poistettu, sinulla ei enää ole pääsyä siihen.

Rajoitukset: Jos päätät luoda anonyymin tilan tilin, jotkin Flo-sovelluksen ominaisuudet eivät ole käytettävissäsi, koska niiden toiminta edellyttää henkilötietoja. Näihin ominaisuuksiin saattavat kuulua esimerkiksi puettavaan laitteeseen yhdistäminen, push-ilmoitukset ja sähköpostit. 

Kun luot anonyymin tilan tilin, sinua ei voida tunnistaa. Vaikka asiakastukemme ei pysty vastaamaan joihinkin tiettyihin tai teknisiin kysymyksiin, teemme parhaamme auttaaksemme sinua. 

Kuten kaikkien digitaalisten tuotteiden kohdalla, joissain tietyissä rajoitetuissa olosuhteissa voi teoreettisesti olla mahdollista kiertää tietoturvatoimenpiteet. Kolmas osapuoli voi esimerkiksi hyödyntää käyttäjän laitetta ilman tämän valtuutusta. Anonyymin tilan tili poistaa kaikki yhteydet henkilökohtaisten tietojen ja tallennettujen terveystietojen väliltä, mikä pienentää edellä kuvattujen tapahtumien aiheuttamaa riskiä. 

Lisätietoja anonyymista tilasta saat usein kysytyistä kysymyksistä.

Alla olevia ehtoja lukuun ottamatta säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen, jotta voimme tarjota sinulle palvelut tai muuten täyttää tarkoitukset, joita varten ne on kerätty.

Tilin käytöstä poistamis- / henkilötietojen poistamispyyntöjen vaikutus: Voit milloin tahansa poistaa tilisi käytöstä ja poistaa henkilötietosi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@flo.health. Jos päätät poistaa tilisi käytöstä, Flo poistaa pääsääntöisesti kaikki henkilötietosi, eikä niitä voida palauttaa, mikäli luot myöhemmin uuden tilin. 

Sovelluksen poistamisen tai käyttämättömyyden vaikutus: Jos päätät poistaa sovelluksen laitteeltasi tai tilisi jää pois käytöstä, säilytämme henkilötietojasi kolmen vuoden ajan siltä varalta, että päätät aktivoida palvelut uudelleen tai asentaa sovelluksen uudelleen. Sovellus kattaa käyttäjien elinkaaren eri jaksoja; siksi tietojesi säilyttäminen on joissakin tapauksissa tarpeen, jotta voimme varmistaa sujuvan kokemuksen muissa sovelluksen toiminnoissa (esim. siirtymisen raskaustilaan kierron seurannan jälkeen). 

Rajoitukset: Sinun on hyvä tietää, että vaikka tietosi mahdollisuuksien mukaan anonymisoidaan tai muuten tehdään tunnistamattomiksi, voimme säilyttää tietyt henkilötietosi ja muita tietoja tilisi sulkemisen tai poistamisen jälkeen, mikäli se on tarpeen lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi, riitojen ratkaisemiseksi ja sopimustemme toimeenpanemiseksi.

Yleiset suojatoimet

  • Suojaamme henkilötiedot katoamiselta, varkaudelta, väärinkäytöltä, luvattomalta käytöltä, paljastumiselta, muutoksilta ja tuhoutumiselta teknisin ja organisatorisin keinoin ottaen huomioon käsittelemiemme henkilötietojen luonteen sekä riskit, joita keräämiemme henkilötietojen erityisluokkiin (terveyttä koskevat tiedot) liittyy. Näihin keinoihin lukeutuvat tiettyjen henkilötietojesi luokkien pseudonymisointi ja tokenisointi.
  • Henkilötietojesi salaaminen siirron ja säilytyksen aikana.
  • Systemaattiset haavoittuvuustarkastukset ja penetraatiotestit.
  • Tietojen eheyden suojaaminen.
  • Organisatoriset ja oikeudelliset toimenpiteet. Työntekijöillämme on esimerkiksi eri tasoiset pääsyoikeudet henkilötietoihisi ja vain tietojenhallinnasta vastuussa olevilla työntekijöillä on pääsy henkilötietoihisi ja silloinkin ainoastaan rajoitetuissa käyttötarkoituksissa, joita palvelujen toiminnan varmistaminen edellyttää. Työntekijöillämme on tiukka vastuuvelvollisuus henkilötietojen paljastamiseen, luvattomaan pääsyyn ja käyttämiseen, muuttamiseen, tuhoutumiseen ja väärinkäyttöön liittyen.
  • Säännöllisten tietosuojavaikutusten arviointien suorittaminen sen varmistamiseksi, että palvelut noudattavat täysin muun muassa ”sisäänrakennetun tietosuojan” ja ”oletusarvoisen tietosuojan” (”privacy by design" ja ”privacy by default”) periaatteita. Sitoudumme myös suorittamaan tietosuojatarkastuksen Flon fuusion tai yritysoston tapauksessa.

Huomaa, että voit auttaa pitämään tietosi turvassa valitsemalla ja suojaamalla salasanasi asianmukaisesti, olemalla jakamatta salasanaasi ja estämällä muita käyttämästä mobiililaitettasi. Mikään turvajärjestelmä ei kuitenkaan ole täydellinen, ja tämän vuoksi emme voi taata sovelluksen täydellistä turvallisuutta tai sitä, että tietojasi ei voitaisi siepata, kun niitä siirretään meille.

Tietosuojaloukkaukset

Jos saamme tiedon tietoturvajärjestelmien loukkauksesta, voimme joko julkaista siitä ilmoituksen tai yrittää ilmoittaa siitä sinulle sähköpostitse ja pyrimme kohtuullisin keinoin korjaamaan tietovuodon sovellettavan lain ja tämän tietosuojakäytännön määrittämillä tavoilla. Jos saamme tietää mahdollisesta henkilötietojen tietosuojaloukkauksesta, ryhdymme yhdessä muiden tässä tietosuojakäytännössä mainittujen toimien (kuten sinulle tietyissä tapauksissa annettavan ilmoituksen) lisäksi myös erityisiin tietosuojaloukkauksen korjaustoimiin, mukaan lukien käyttäjän uloskirjaaminen kaikilta laitteilta, salasanan palautus (käyttäjälle lähetetään väliaikainen salasana) sekä muihin tarpeellisiksi katsottaviin kohtuullisiin toimenpiteisiin.

Jos haluat ilmoittaa palveluihin liittyvästä tietoturvatapauksesta, ota meihin yhteyttä osoitteella security@flo.health.

Yleinen ikärajoitus. Palveluja ei ole tarkoitettu lapsille, emmekä tarkoituksellisesti kerää henkilökohtaisia tietoja alle 13-vuotiailta lapsilta palvelujen kautta. Jos tiedät jonkun alle 13-vuotiaan käyttävän palveluja, ota meihin yhteyttä osoitteeseen support@flo.health, niin ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin kyseisten tietojen ja (tai) hänen käyttäjätilinsä poistamiseksi. 

Ikärajoitus Euroopan talousalueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille. Lakisääteisten vaatimusten vuoksi emme salli palvelujen käyttöä alle 16-vuotiaille ETA:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaille. Jos tiedät jonkun alle 16-vuotiaan käyttävän palveluja, ota meihin yhteyttä osoitteella support@flo.health, niin ryhdymme toimenpiteisiin kyseisten tietojen ja (tai) hänen käyttäjätilinsä poistamiseksi.

Lisäksi jotkin sovelluksen toiminnoista toimivat rajoitetusti alle 18-vuotiailla käyttäjillä.

Voimme ottaa sinuun ajoittain yhteyttä sähköpostitse tai muilla tavoin (esimerkiksi ponnahdusikkunoiden tai push-ilmoitusten välityksellä) viestiäksemme kanssasi meidän ja muiden tahojen tarjoamista tuotteista, palveluista, tarjouksista, kampanjoista, palkkioista ja tapahtumista, sekä tarjotaksemme sinulle uutisia ja tietoa, joiden uskomme kiinnostavan sinua.

Suostumuksen peruuttaminen. Voit milloin tahansa kieltäytyä sähköpostien vastaanottamisesta lopettamalla niiden tilauksen napsauttamalla saamassasi sähköpostiviestissä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä. Näistä sähköpostiviesteistä tai ilmoituksista kieltäytyminen ei kuitenkaan estä sellaisten tärkeiden palveluihin liittyvien sähköpostien lähettämistä, jotka ovat välttämättömiä palvelujen käytön kannalta. Voit myös kieltäytyä ponnahdusikkunoista tai push-viesteistä muuttamalla laitteesi asetuksia. Jos sovellettava laki niin määrää, voimme pyytää joitakin käyttäjiä antamaan lisäsuostumuksensa tällaiseen viestintään.

Huomaa, että voimme ottaa sinuun yhteyttä kolmansien osapuolten alustojen (kuten sosiaalisessa median) kautta tiedottaaksemme meidän ja muiden tahojen tarjoamista tuotteista, palveluista, tarjouksista, kampanjoista, palkinnoista ja tapahtumista. Lisätietoja tällaisesta yhteydenpidosta ja ohjeet sen kieltämiseen ovat edellä olevassa osiossa ”Tietojen käsittely uusien Flo-käyttäjien löytämiseksi ja yhteydenpitoon kanssasi”.

Flon kotipaikka sijaitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Keräämiämme henkilötietoja siirretään Yhdysvaltoihin (jossa niihin sovelletaan Yhdysvaltain lakia) ja muihin maihin (joissa niihin sovelletaan kyseisten maiden lakeja), ja niitä käsitellään näissä maissa. Yhdysvaltain lait ja muiden maiden lait eivät välttämättä tarjoa samanlaista suojaa kuin oman lainkäyttöalueesi lait.

Henkilötietojen siirrot Euroopan unionin, Euroopan talousalueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle

Euroopan unionissa (EU), ETA:ssa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa henkilötietoja suojaavat yleinen tietosuoja-asetus ja vuoden 2018 tietosuojalaki, mutta joissakin muissa maissa henkilötiedoillesi ei välttämättä tarjota saman tasoista suojaa.

Flo siirtää henkilötietoja EU:sta, ETA:sta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta Yhdysvaltoihin ja muihin kolmansiin maihin. Kun henkilötietoja siirretään EU:n, ETA:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle, teemme sen joko vakiolausekkeiden mukaisesti tai toimimme voimassa olevan Euroopan komission riittävästä tietosuojan tasosta antaman päätöksen perusteella. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä osoitteella support@flo.health.

Privacy Shield -järjestelyyn osallistuminen

Flo on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn (”EU:n Privacy Shield”) ja Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn (”Sveitsin Privacy Shield”, yhteisesti EU:n Privacy Shieldin kanssa ”Privacy Shield”) mukaisesti sellaisten henkilötietojen siirtojen osalta, jotka toteutetaan EU:sta Yhdysvaltoihin ja Sveitsistä Yhdysvaltoihin. Euroopan unionin tuomioistuin julisti EU:n Privacy Shieldin pätemättömäksi 16. heinäkuuta 2020. Noudatamme jatkossakin Privacy Shield -periaatteita 16.7.2020 mennessä siirrettyjen henkilötietojen osalta, ja olemme pitäneet sertifiointimme voimassa. Voit katsoa sertifikaattimme täältä.

Valitukset ja kiistojen ratkaiseminen. Sitoudumme ratkaisemaan henkilötietojesi keräämistä ja käyttöä koskevat valitukset. EU:n ja Sveitsin asukkaiden, joilla on kysymyksiä tai valituksia Privacy Shield -käytäntöömme liittyen, tulee ensisijaisesti ottaa meihin yhteyttä osoitteella dpo@flo.health tai seuraavalla postiosoitteella:

Flo Health UK Limited
27 Old Gloucester Street, London, WC1N 3AX, United Kingdom

Sovittelu. Voit myös pyytää sitovaa välimiesmenettelyä ratkaisemattomista valituksista, mutta ennen kuin tällainen välimiesmenettely voidaan aloittaa, Privacy Shield -järjestelyyn osallistuvan eurooppalaisen maan (mukaan lukien Sveitsi) asukkaan tulee ensin (1) ottaa meihin yhteyttä ja antaa meille tilaisuus ratkaista ongelma, (2) pyytää apua JAMSilta ja (3) ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen kauppaministeriöön (joko suoraan tai Euroopan tietosuojaviranomaisen kautta) ja antaa kauppaministeriölle aikaa pyrkiä ratkaisemaan ongelma. Jos edellä mainitun kaltainen asukas pyytää sitovaa välimiesmenettelyä, kukin osapuoli on itse vastuussa omista asianajokuluistaan. Huomaa, että Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti välimies (tai välimiehet) voi määrätä vain henkilökohtaisen, ei-rahallisen ja oikeudenmukaisen korvauksen, joka tarvitaan Privacy Shield -periaatteen rikkomuksen korvaamiseen asukkaalle. Välimiesmenettelyä ei voi pyytää, jos henkilön valituksen aiheena oleva periaatteiden rikkomus (1) on ollut aikaisemmin sitovassa välimiesmenettelyssä, (2) on ollut lopullisen tuomion kohteena tuomioistuimen käsittelyssä, jossa henkilö oli osapuolena, tai (3) on jo aikaisemmin osapuolten ratkaisema.

Olemme Yhdysvaltojen Federal Trade Commissionin tutkinta- ja täytäntöönpanovallan alaisia Privacy Shield -järjestelyn yhteydessä siirrettyjen henkilötietojen osalta.

Olemme lisäksi sitoutuneet siirtämään selvittämättömät Privacy Shield -valitukset JAMSin käsiteltäväksi. JAMS on Yhdysvalloissa sijaitseva vaihtoehtoinen sovittelujen tarjoaja. Jos et saa ajoissa kuittausta siitä, että olemme saaneet valituksesi, tai jos vastauksemme valitukseesi ei ole tyydyttävä, ota yhteyttä tai käy osoitteessa https://www.jamsadr.com/submit/ lisätietojen pyytämistä tai valituksen jättämistä varten. JAMSin palvelut tarjotaan sinulle maksutta.

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen dpo@flo.health tai käyttämällä alla olevia yhteystietoja. 

Yleistä

Jos sinulla on tietosuojaasi liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, voit ottaa meihin yhteyttä seuraavaan osoitteeseen:

Flo Health UK Limited, 27 Old Gloucester Street, London, WC1N 3AX, United Kingdom

Sähköposti: support@flo.health tai dpo@flo.health

Voit myös ottaa yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen. Luettelo paikallisista tietosuojaviranomaisista on täällä.